written by
Nick Wijnand

Martiaans duo : DJs from Mars

Column voor klanten Relevant voor DJ's 3 min read, July 17, 2020

Twee DJ’s/producers uit Turijn, de hoofdstad van de regio Piëmont, Italië. Ze zijn wereldberoemd, behalve in hun eigen land. Ik maak kennis met Max en Luca, de DJs from Mars.

Met een tourschema van meer dan 120 shows per jaar zijn de DJs from Mars een van de meest geboekte acts in het hele DJ scene.

Martiaans duo: DJs from Mars

De top in de bootleg scene

De DJs from Mars hebben het fenomeen Mash-up in de wereld van elektronische dansmuziek gebracht. Je herkent hun stijl onmiddellijk; een 360° mix van vele muzikale genres met de toevoeging van de ‘alien’ bassen en beats.

Ze begonnen in 2004 met het remixen van pop en rock hits voor hun eigen optredens, gewoonweg voor de lol. Hun eerste mix was ‘Non dormo più’. Binnen een paar jaar werden ze erkend als een van de grootste namen in de mash-up scene. Zo openden ze in 2011 het optreden van Tiësto in Atlantic City.

In 2013 worden de DJs From Mars officieel erkend als een van de meest populaire acts ter wereld. Ze krijgen hun eigen plek in de DJ MAG TOP 100 DJS. Na vele opeenvolgende successen bereikten ze in 2019 de toppositie van de Billboard Dance Club Chart .

Hun video’s op YouTube zijn al meer dan 80 miljoen keer bekeken en de hype neemt alleen maar toe. Tegenwoordig maken ze ook Mash-up Video’s!

Meer dan 5 mio kijkers voor ‘The Best Of EDM 2010-2020 Megamashup’ van de DJs from Mars

Begaafde producers met explosieve energie

De productievaardigheden van de DJs from Mars werden al snel opgemerkt door de grootste labels over de hele wereld. Ze maken officiële remixen voor onder andere Sean Paul, Pitbull, Sophie Ellis Bextor, Dirty Vegas, Fragma, Ciara, Coolio en Ennio Morricone. En de lijst gaat maar door....

Ze werken samen met Top DJ’s als Tiësto, David Guetta, Carl Cox, Chuckie, Firebeatz, Lost Frequencies, Ummet Ozcan, Laidback Luke, Paul van Dyk, Bob Sinclar, Vinai en vele anderen.

DJs from Mars werken o.a. samen met Tiësto en Carl Cox

2016 Was het jaar waarin de DJs from Mars een nieuwe richting insloegen. Na jaren en jaren gericht te zijn geweest op bootlegs en remixen, begonnen ze ook met het vrijgeven van originele tracks. De afgelopen jaren staan ze voortdurend in de Electro House Beatport Top 100.

De hoogtepunten in de carrière van de DJs from Mars

‘Wow, we hebben zo veel mooie dingen mogen beleven, maar een van onze absolute hoogtepunten was de entree in de DJ MAG TOP 100 DJS in 2013’, aldus Luca.

‘Een ander bijzonder moment is het uitbrengen van een te gek nummer met TIËSTO in de afgelopen maand (juni 2020).

Tiësto en DJs from Mars

Wat ook op ons lijstje van hoogtepunten zeker niet mag ontbreken is het opnieuw mixen van DAVID GUETTA's single ‘Stay’ in 2019. Ons optreden op de party ‘F*** Me I’m Famous in Ibiza’ van David Guetta was helemaal een te gekke ervaring.’

Wie zijn jullie idolen?

‘Voor ons zijn David Guetta en Tiësto erg motiverend!! Met hen samenwerken is niet alleen inspirerend, maar we leren er ook veel van. Daft Punk, Bob Marley en Public Enemy scharen we ook zeker onder onze idolen’.

Met wie zou je dan nog een productie/event willen doen?

‘Daar kunnen we kort in zijn: we zouden graag ‘inside Deadmau5 cube’ optreden!’

Kunnen we binnenkort bijzondere projecten verwachten?

Als interviewer had ik jullie lezers natuurlijk graag met een primeur willen verrassen, maar helaas was het antwoord van Luca kort en krachtig: ‘Ja, maar op dit moment allemaal topgeheim!’

Openluchtfestival met de DJs from Mars

Wat is de gekste situatie die jullie ooit hebt meegemaakt?

‘Een van ons gekste ook wel beangstigende moment was 3 jaar geleden tijdens een openluchtfestival in Korea voor 40.000 mensen. Op het podium had men een plastic overkapping gebouwd als schuilplaats. Plots begon het inderdaad te regenen en de menigte probeerde het podium op te klimmen om bij ons te komen schuilen.

De beveiliging ging helemaal door het lint en wij bereidden ons voor op het ergste scenario! We doe je in zo’n situatie? We probeerden ondertussen maar wat positieve en vrolijke muziek te spelen. Gelukkig stopte de regen en alles en iedereen werd weer ‘normaal’.’

Wat doen jullie het liefst in je vrije tijd?

‘Het liefst brengen we onze tijd door met vrienden en familie. Zoals je weet, we zijn Italianen en houden van lekker eten en goede wijnen. Uit eten staat dus hoog op ons lijstje. Reizen blijft ook geweldig om steeds weer mooie nieuwe plekken te ontdekken’.

De DJs from Mars inspireren je graag met deze quote

Heb altijd plezier in wat je doet en geef nooit op!

Wil je meer lezen over de DJs van Mars? Ga dan naar: djsfrommars

Schrijf je in voor de wekelijkse Nieuwsflits en ontvang het actuele nieuws over DJ's, Bijzondere DJ-acts, Thema’s voor feesten of evenementen, en veel meer.
Sign up for our newsletter