written by
Nick Wijnand

In gesprek met DJ/Producer Cynthia Lacle

DJ Stories 2 min read, February 2, 2020

‘Jaren geleden ontmoette ik de Somerense Cynthia op mijn workshop ‘Hoe word ik DJ’. Nu, anno 2020, is ze hard op weg om een waar fenomeen te worden.’ In gesprek met DJ/Producer Cynthia Lacle!

De tweede plaats op de WK DJ'en

In het Indiase Mumbai streden afgelopen december 15 vrouwen om de titel ‘Queen of Mash-Ups World’. DJ Cynthia Lacle behaalde bij deze Wereldkampioenschappen DJ’en 2019 voor vrouwen de tweede plaats. Cynthia, een 25 plusser, verdiende haar deelname toen zij in december 2017 Nederlands kampioen DJ werd in de categorie Dance & Trance.

‘Het was een spannende finale en we zaten echt heel dicht bij elkaar. Ik ben zeer trots dat ik deze plaats heb behaald’, aldus Cynthia.

DJ/Producer Cynthia Lacle, hard op weg om een waar fenomeen te worden

De carrière van Cynthia

‘Sinds 2012 ben ik actief als DJ. Ik heb de cursus DJ gevolgd in Eindhoven en wist van dag 1 dat dit mijn toekomstige werk zou worden. Uren en uren heb ik geoefend om me alle kneepjes van het vak eigen te maken.

Vervolgens heb ik me breed georiënteerd qua muziekstijlen om zeker te zijn dat ik de juiste keuze zou maken. Én, ik moest natuurlijk ook voor mezelf helder hebben of ik voldoende onderscheidend zou zijn in dit genre’, vervolgt Cynthia.

‘Zonder enige twijfel gaat mijn voorkeur uit in de richting van EDM. Met dit genre voel ik me als een vis in het water’.

Mijn deelnames aan wedstrijden

‘In 2016 heb ik voor het eerst deelgenomen aan een officiële Nederlandse wedstrijd. De NDJK in Limburg. Uiteindelijk ben ik daar 17e geworden. Ik heb daar in ieder geval geleerd om je vooral niet te focussen op winnen, maar gewoon relaxed, vol passie te draaien voor het publiek.

In 2017 nam ik het besluit om mee te doen met het Nederlands kampioenschap. Door een grondige voorbereiding met uitstekende coaching van prominente Nederlandse DJ’s ben ik door alle voorrondes gekomen. Ik behaalde destijds een ruim puntentotaal.

Op 16 december 2017 heb ik de finale gewonnen en de officiële titel “Nederlands kampioen DJ” gekregen. Dit was de eerste keer dat een vrouwelijke DJ deze titel heeft behaald’, aldus een trotse en lachende Cynthia.

Cynthia Lacle, DJ en producer

Talent voor DJ'en en Produceren

‘Eigenlijk ben ik vrijwel gelijk met het produceren van mijn eigen tracks begonnen. Jij weet als geen ander Nick, dat je goede tracks op je naam moet hebben staan om door te breken in de top.

Voor vele DJ’s is de combinatie DJ/producer een ware worsteling. Persoonlijk kan ik dat alleen maar bevestigen. Beide onderdelen zijn totaal verschillend. Poduceren gaat zoveel meer tijd in zitten dan optreden. Maar produceren is wel echt iets wat jou als persoon naar de buitenwereld reflecteert.'

EDM van Cynthia

Heb je spannende zaken gepland?

Ik weet dat je in grote clubs in België draait en dat heel leuk vindt. Wat staat er nog meer in je agenda?
'Er staat een hoop te gebeuren dit jaar. Ik zal voornamelijk dit jaar in het buitenland te vinden zijn. Fantastische optredens, die je binnenkort op mijn social media kunt lezen. Ook wordt dit jaar mijn track gelanceerd. Eindelijk gaat het gebeuren dat deze online komt te staan. Allemaal spannende zaken!'

Mogen we nog een persoonlijke quote van jou?

My tracks will tell you a very fascinating story!
Schrijf je in voor de wekelijkse Nieuwsflits en ontvang het actuele nieuws over DJ's, Bijzondere DJ-acts, Thema’s voor feesten of evenementen, en veel meer.
Sign up for our newsletter