written by
Nick Wijnand

DJ Admin: een echte persoonlijkheid in de spotlights

DJ Stories 6 min read, March 21, 2020

Ik las een artikel in ‘De Volkskrant’ over Limburgers. Ze schreven dat de Limburger op heel veel gebieden uitblinkt. Dat Limburgers een apart volkje zijn. Dat ze ogenschijnlijk aan een ‘minderwaardigheidscomplex’ lijden ten opzichte van 'Hollanders', maar intussen succes op succes boeken. Ze zijn ontspannen en ambitieus. Maak kennis met een bijzondere Limburger; docent, ondernemer, rasechte entertainer en muzikaal kanon, DJ Admin, alias Rick Jansen.

DJ Admin: een echte persoonlijkheid in de spotlight

Achter zijn naam DJ Admin zit niets spannends. In een vorig leven was Rick forumbeheerder ofwel administrator. Kort gezegd: Admin.

Wat maakt hem nou zo bijzonder?

Als ik naar zijn Jinek interview en video’s kijk en zijn artikelen lees, dan kom ik eigenlijk tot de conclusie dat we kennis maken met een zeer authentieke, charismatische persoonlijkheid. DJ Admin, ofwel Rick weet dat zijn onvervalste wijze waarop hij de dingen aanpakt, hetzij als DJ, of docent, maar ook als opleider/ begeleider van aankomende DJ talent, de factor tot succes is.

Zijn persoonlijke doel

Terwijl iedereen weet dat je als DJ een hit moet produceren om bekend te worden, is DJ Admin gewoon zichzelf en houdt hij zijn live performances uniek met zijn sound, passie en enthousiasme. Hij wil gewoonweg zo veel mogelijk mensen over de hele wereld laten genieten van zijn optreden. Sets met de beste house, mash-ups en floorfillers in een hoog tempo aan elkaar gemixt. Zo zie je maar, op deze wijze kun je ook bekend en beroemd worden!

Wereldwijde optredens

Wat in 2002 begon als een zolderkamerhobby is inmiddels uitgegroeid tot de droom van velen. Hoeveel DJ’s kunnen zeggen dat ze al in bijna 30 landen hebben opgetreden? Met optredens van Amsterdam tot Bahrein, van China tot Dubai en van India tot Thailand. Hij trad op in legendarische clubs, zoals PACHA in Spanje en ZENTRAL in Hong Kong. Hij mocht optreden op grote festivals zoals SOLAR en SONGKRAN in Thailand. Ook werd hij uitgenodigd voor het grote Formule 1 Grand Prix evenement in Abu Dhabi en België.

Waarom ben je zo populair bij Aziaten?

‘Ik denk omdat ik heel benaderbaar ben, en ‘normaal’. Ik ben ruim voor een optreden aanwezig en blijf na afloop hangen om een drankje te doen en een foto te nemen of te laten nemen. Maar vergis je niet, een blonde vent met blauwe ogen werkt natuurlijk prima’, aldus Rick.

Wie is jouw grote voorbeeld?

‘Muzikaal absoluut Avicii; al zijn nummers hebben me geraakt. Voor de rest heb ik niet echt idolen. Iedereen doet de dingen op zijn of haar manier, en met eigen redenen. Ik probeer er zelf alles van te maken, iedere dag weer, zonder me te spiegelen aan wie dan ook.

Voor wie ik wel écht respect heb en waar echt te weinig respect voor is, zijn de Resident DJ’s. Week in, week uit, draaien ze lange nachten in de horecazaken. Dat wordt vaak onderschat. Zelf heb ik vroeger ook zo gedraaid en ik vond het soms vervelend om te moeten constateren dat al het respect uitging naar die ene artiest die een half uurtje optrad. Dit terwijl het publiek al in een te gekke stemming was gebracht door de resident DJ.’

Welke tracks horen we altijd in jouw DJ-set? 

‘Je hoort altijd een mix van ‘Get ready for this’ van 2 unlimited. De versie die ik uitkies, kan verschillen.’

Met welke live artiesten treed je graag samen op?

‘Saxofonisten en trompetters vind ik heel tof om live mee samen te spelen. Tenminste, als de locatie en het feest dat toelaat.’

Produceer jezelf ook?

‘Jep! Ik maak zelf mash-ups en edits, die ik overigens niet uitbreng, maar alleen in mijn eigen shows gebruik.

Binnenkort breng ik mijn eerste Carnavalsplaat uit. Natuurlijk in het Limburgs! Misschien dat dit de opmaat wordt naar nog veel meer.....’

De beste house, mash-ups en floorfillers in een hoog tempo aan elkaar gemixt.

Waarom combineer je zoveel activiteiten?

Je staat 4 dagen in de week als docent economie voor de klas. Holt donderdagavond naar het vliegveld, op weg naar een buitenlandse gig. Komt zondag weer thuis om vervolgens maandag weer enigszins fris voor de klas te staan. Oh ja, en je hebt ook nog een bedrijf dat aankomend DJ talent opleidt en begeleidt. Mijn hemel, ik word al moe bij de gedachte.

‘Het zal je niet verbazen dat ik niet voor de klas sta voor het geld. Het is mijn passie om tieners te onderwijzen en iets mee te kunnen geven, maar ook om mijn ervaring te delen over de diverse culturen en mensen die ik wereldwijd ontmoet.’

Hoe denken jouw leerlingen over jou?

‘De meesten vinden het wel leuk wat ik doe! Soms komen ze zelfs naar de feesten toe, als de leeftijd dat toelaat. Dat is dan natuurlijk extra leuk voor mij. Verder kunnen ze mijn leven buiten school via Social Media volgen en dat doen ze dan ook!’

Kun je me iets meer vertellen over jouw opleiding voor jonge DJ’s?

‘Een paar jaar geleden ben ik gestart met een jongerenconcept: Tropical12+; ‘voor jongeren, door jongeren’. 14 Jonge, talentvolle DJ’s gaf ik de kans om mee te draaien tijdens mijn optredens. Fantastisch om op deze wijze ervaring op te doen in bomvolle zalen.

Helaas bestaat dit jongerenconcept niet meer, omdat ik er simpelweg geen tijd meer voor heb. Het doet me wel goed om te zien dat van die 14 DJs er nog steeds 8 heel actief zijn! Inmiddels geef ik nog wel eens een DJ cursus, maar hoop ik vooral dat jonge DJs geïnspireerd worden door mijn verhaal.’

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt?

‘Wow, ik heb zo veel gekke dingen beleefd! Een paar dingen staan wel hoog genoteerd, zoals toen ik tijdens een optreden (blijkbaar in het Thais) door de politie werd gesommeerd om te stoppen. Aangezien ik geen idee had wie er voor me stond en het niet verstond, ging ik gewoon door. Toen werd ik bijna opgepakt. Op z’n zachtst gezegd, een bijzondere ervaring.

Een ander gek moment was toen ik een paar jaar geleden in Oman stond te draaien en een paar mensen op het podium met me op de foto wilde. Dit groepje had een traditioneel wit 'kleed' aan. Toen de beveiliging iets te hard optrad, ontstond er een massale vechtpartij op het podium. Deze mensen, die van nature heel rustig zijn, gingen er toen flink tegen aan!

De eindstand was dat er een stuk of 30 Omani rondliepen met een wit kleed, vol met grote rode vlekken. Bloedvlekken, zoals je al begrijpt. Zulke dingen vergeet je niet snel.’ 

Wat staat er nog op je bucketlist?

‘Eigenlijk heb ik alles al kunnen afstrepen maar, deelnemen aan het Ultra Music Festival had ik nooit durven dromen en dat komt nu ook uit!

Of de Sjolefestasie 2020, de offesjele äöpening van de Vastelaovend in Remunj.’

Al lachend zegt Rick dat hij dit wel even voor ons vertaalt. ‘De Scholierenfestatie in Roermond, mijn stad! Het is de opening van het officiële Limburgse Carnaval, waar jaarlijks meer dan 25.000 mensen op af komen.

Oké dan, als ik stiekem nog ergens van droom dan is het Tomorrowland of Sensation white.’

Heb je nog een leuke quote of levensspreuk voor ons?

Aan het eind van het interview dacht ik: ‘meer dan 30.000 volgers op Social Media, al jaren rond de 170 optredens in binnen- en buitenland. Wat is zijn motto?'

‘Ja, ik heb inderdaad een motto waar alles in staat waar ik voor sta.

‘Nil volentibus Arduum’, ofwel ‘Niets is onmogelijk voor hen die willen'.
Schrijf je in voor de wekelijkse Nieuwsflits en ontvang het actuele nieuws over DJ's, Bijzondere DJ-acts, Thema’s voor feesten of evenementen, en veel meer.
Sign up for our newsletter